Köşeler

Ne kadar çok CHP’li varmış.

Yerel seçimi CHP’nin kazanmasının ardından hayatı boyunca sol bir partiye oy vermemiş kim varsa benim dedemde CHP’li idi demeye başladı.
Öncelikle bu tipleri tek tek inceleyip burada deşifre edip zaman kaybetmek istemiyorum ancak bana en ilginç gelenden biraz bahsedelim. AKP’den kopma ülkedeki tüm yolsuzluklara ortak bir partiden belediye başkanı adayı iken ya benim babam CHP’li zaten bana CHP’den teklif geldi diyebilecek kadar tutarsız olandı .
Peki gerçekten herkesin dedesinin babasının CHP’si ile şimdi CHP isimli bu parti aynı parti mi?
CHP ilk kuruluşunda Kuvayı milliyenin devamı olarak kurtulmuş,Milli mücadele de önderlik etmiş bir kurtuluş partisiydi. Sonradan Sosyal demokrat ve Demokratik Sol değerler ile yeniden iktidar oldu Kıbrıs’ta benzer bir mücadele veren Türk Mücahitler için Mehmetçiği Kuzey Kıbrıs’a yollayan partidi. CHP 80 lerin sonu ve 90 ların başında yeniden dirilirken İsmet Paşa’nın oğlu Erdal İnönü ile çıkış yaptı . Yine CHP’nin geçmişi sayılabilecegim Ecevit’li DSP Abdullah Öcalan’ı Türkiye’ye getiren parti olmuştu. Bu açıdan bakıldığında CHP tarihi milli mücadele ve tam bağımsızlık ilkeleri üzerinde devam ediyor ama Dünya konjonktürune de uyum sağlayarak ekonomi de bazı tavizlerin verilmesine göz yumuyordu. Şimdi CHP İnegöl’de başta olmak üzere PKK ile bağlantısını inkar etmeyenler ile tarafından yönetiliyor. Abdullah Öcalan’a önder diyen kitaplarını okuyan ve öven sözde sosyalistler bugün CHP’li olmuş. Eskiden Taraf gazetesi abonesi olan CHP’den aday olarak çağrıldım diyor . Hayatı boyunca Atatürk ile ilgili bir yazı okumamış, Uğur Mumcu gibi büyük yazarları okumamış ve tek derdi para kazanmak olanlar CHP’li oluyor !
AKP ile gelecek CHP arasında hiçbir fark göremiyorum. Biri Dindarız diyip parayı götürdü gelen ise biz solcuyuz ve biz Atatürkçüyüz diye parayı götürme derdinde.
O yüzden kimse bu sözde CHP’den umut mumut beklemesin.

Ancak CHP öz değerlerine dönerse ki bu Ekrem İmamoğlu ve benzeri tipler ile mümkün değil işte o zaman CHP ülke için faydalı işler yapabilir . İmamoğlu daha dün Filistin’de tüm müslümanları temsil eden savaşan kahramanlar için terörist dedi! Bu kim Kuvayı milliyenin ruhunu anlamak kim! İsrail’in ve Amerika’nın uydusu mandacı bir vali olmak için kariyer yapanlar Atatürk ve düşünce arkadaşlarını anlayamazlar. Kapasiteleri buna yetmiyor ve yetmez!

InegolBordoGazete

AlGazete İnegöl Bordo Gazete

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir