Köşeler

Merhaba değerli okurlarımız;

Öncelikle selam ve muhabbetle selamlarım,

Bu ilk yazımızda kulübümüzden ve kendimden bahsetmek istiyorum, bundan sonraki yazılarım daha çok branş hakkında bilgiler ve felsefik yazılara ayırmak istiyorum. Umarım ki bu yazıyı takip edenler konu hakkında fikir sahibi olabileceklerdir.
Bu benim ilk köşe yazım, size öncelikle kendimden bahsedeyim. Ben İsmail KOCAL İnegöl doğumluyum, 2 oğlum 4 kızım olmak üzere 6 çocuk ve 2 de torun sahibiyim. Eski İnegöllü denilen Gacal Osman olarak bilinen babam İnegöl çarşı esnaflarındandır. Karate hayatıma Mahmudiye mahallesinde 1983 yılında vuruşsuz karate olarak bilinen Shotokan karate ile başladım 1986 yılında İstanbul’dan İnegöl’e gelen hocamız Nazım KURTOĞLU yönetiminde Fullcontact Karateye geçiş yaptım. 1986 yılından 2000 li yıllara kadar Fullcontact karate stili olan Ashihara karate ile devam ederken, dünya çapında Ashihara branşı yapılanmalarının zayıf olması nedeniyle ve nerdeyse ikiz branş olan Kyokushin Karateye geçiş yaparak dünyada ve ülkemizde tanınan ve yaygın olan bu branşta en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösterdim. 1996 yılında Erzurum Aşkale’de askerliğimi de yine Karate antrenörü olarak bitirdim. Askerden sonra ise farklı salonlarda antrenörlüğe devam ettim. Yaklaşık 30 senedir ilçemizde antrenörlük yaparak sporcular yetiştiriyorum. Başta Dünya ve Avrupa şampiyonluğu olmak üzere, uluslararası ya da ulusal çok farklı şampiyonluklar ülkemize, şehrimize ve ilçemize kazandırdık. Çok sayıda Türkiye şampiyonu ve milli sporcu yetiştirmek bize nasip oldu. 2010 ve 2015 yılları arası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezinde çeşitli okullarda antrenörlük yaparken, artık bir statü kazanma gereği duyarak İlçemize bir kulüp kazandırmak elzem oldu. Bizde eski sporcularımız ve velilerimiz ile birlikte hareket ederek KOCAL OSMANLI EĞİTİM SPOR KULÜBÜ’nü kurduk. 2005 yılında World Honbu dünya şampiyonluğu ve 2006 yılında Ashihara Karate dünya ikinciliğini kazanarak uluslararası müsabakalarda da kendimizi gösterme fırsatı bulduk. 2017 yılında yeni tesislerimize taşınarak kendimizi ve kulübümüzü geliştirmeye gayret gösterdik.
Kulübümüzde Kyokushin Karateyi öğretirken önceliğimiz asla tekme ve yumruk atmak olmadı, birinci önceliğimiz ahlak ve maneviyat oldu. Bizim esas hedefimiz ayaklarının üstünde dik durmayı bilen, özgüveni yüksek ve karakteri oturmuş kaliteli insan yetiştirmek. Türk aile toplumuna uygun yaşam tarzını benimseyen milli ve manevi değerlerine sahip çıkan kaliteli insanların çoğalması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun için çok farklı çalışmalar yapıyoruz. Yetiştirdiğimiz çocuk işçi olsun ama kaliteli işçi olsun, memur olsun, amir olsun, işveren olsun ya da sevdiği herhangi bir işi yapsın önemli değil, önemli olan kaliteli yaşam standardını bilen elit kişiliğe sahip vatansever bir nesil yetiştirmek ana gayemiz. Bunun için farklı dönemlerde sabah namazı buluşmaları, doğa yürüyüşleri, kültürel geziler, kamp ve piknikler ile çocuklarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Her şeyi dört dörtlük yapıyoruz demiyoruz. Ancak en iyiyi yapmaya gayret ediyoruz. Günümüz dünyasında velilerimiz artık çocuklara vakit ayıramıyor. Bizde bu açığı nasıl kapatırız, bununla meşgul oluyoruz. Yeri geliyor okulu ile ilgileniyoruz, yeri geliyor temizlik dersleri veriyoruz, yeri geliyor kişisel bakım ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak eğitimler veriyoruz. Bizden yetişen sporcu yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası başarıları yanısıra aslında hedef koymayı öğreniyor, başarmayı öğreniyor, başarısını güçlü bir şekilde elde tutmayı öğreniyor, başarmak için çalışması gerektiğini öğreniyor, başarmak için bedel ödemesi gerektiğini öğreniyor, tüm bunları yapınca başarılı olacağını biliyor. Toplum kurallarına hakim, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, güçlü bir kişiliğe sahip sporcumuzun biliyoruz ki başta kendine ve topluma faydası daha çok olacaktır.

InegolBordoGazete

AlGazete İnegöl Bordo Gazete