Pazar, Nisan 28, 2024
Köşeler

OnurMETİNBAŞ BELEDİYE YE SORULAR?

VATANDAŞTAN SORULAR

31 Mart 2019’ da yapılan yerel seçimlerde görevi devralan İnegöl Belediyesi Başkanlığı`na 4,5 yıllık icraatları hakkında, yerel seçimlerde yaklaşıyorken İnegöl`de yaşayan bir vatandaş olarak, merak ettiğim bazı soruları sormak istiyorum;

  • Her yağmur yağdığında, sular altında kalan mahalle ve sokaklarımız için hangi tedbirleri aldınız?
  • İnegöl Organize Sanayi Bölgesi tarafından yapılan İnegöl Belediyesi’nin de katılımcı olduğu Atıksu Arıtma Tesisinin artan İnegöl nüfusundan kaynaklı kapasite problemi yaşadığının farkında mısınız, İl olmayı hak ve arzu eden İnegöl için evsel şehir suyunu arıtacak bir atıksu arıtma tesisi kurma projeniz var mı? Varsa bununla ilgili bir süre öngörünüz bulunuyor mu?
  • Göreve geldiğinizden beri temiz su olan yağmur suyunun kanalizasyon şebekesine karışmaması için mevcut kanalizasyon alt yapısının kaçta kaçını yağmur suyu hattı yaparak böldünüz ve ayırdınız?

Yapmadığınız yağmur suyu hatları için kanalizasyona karışan temiz yağmur suyunun atıksu arıtma tesislerinde arıtılması için harcanan enerjinin ne kadar olduğunu hesapladınız mı? Bu maliyeti İnegöl’lü vatandaşlarımızın su faturasına atıksu bedeli olarak yükleyip bugüne kadar kaç TL tahsilat yaptınız?

  • Yapılan beton yollar kaç defa çatladı, bozuldu ve kaç defa tamir edildi?
  • İnegöl`ün hava kirliliği problemine karşı hangi projeleri ürettiniz, hangi tedbirleri aldınız?  Göreve geldiğinizde hava emisyon değerleri ne idi, şu anda nedir?
  • Yeni yapılan Hükümet Konağı`nın yerini doğru buluyor musunuz?

Zaman zaman Büyükşehir Yasasına atıfta bulunarak yetki alanınızda olmamaktan kaynaklı çözülemeyen problemler için rahatsızlık duyuyor musunuz? Duyuyorsanız İnegöl`lü hemşerilerimiz karşısına çıkarak yüksek sesle, ’’ Büyük Şehir Yasasından şikayetçiyiz, İnegöl`e bu yasadan kaynaklı layıkıyla hizmet edemiyoruz.’’ demeyi düşünür müsünüz?                                             

InegolBordoGazete

AlGazete İnegöl Bordo Gazete